Van Isoprim naar Isopold

De laatste twee jaren concentreerde de renovatiedienst zich op de isolatie van woningen via het project Isoprim, dat in samenwerking met de onderneming voor socio-professionele inschakeling Casablanco tot stand kwam.

Isoprim komt tegemoet aan de interesse van de buurtbewoners voor isolatie. Vroeger kwam isolatie vaak op de tweede plaats bij renovaties, maar tegenwoordig worden er steeds meer vragen over gesteld.
Na twee jaar pilootprojecten heeft Isoprim aangetoond dat renovatieprojecten vaak langer dan een jaar duren. De duur van het pilootproject werd in 2011 verlengd met een jaar.

Het Buurthuis bereidt een publicatie voor over dit project, die in 2013 zal verschijnen. Hierin wordt de balans opgemaakt van de voorbije twee jaar en worden de toekomstperspectieven geschetst. Ondertussen werd het principe van Isoprim in het kader van het wijkcontract van de wijk Rond Leopold (2013-2016) door het project Isopold overgenomen. Dit project stelt ons in staat verder te werken met de bewoners die met renovatiewerken bezig zijn en die nog niet afgerond zijn.

2013-07-08 16:41:49

Bent u van plan uw woning te renoveren?

We hebben al acht werven afgewerkt!

Via het project Isoprim krijgt u toegang tot de premies voor renovatie en de energie en kan u genieten van de voordelige prijzen en de diensten van de vzw Casablanco, gespecialiseerd in isolatie.

Info: vzw Buurthuis Bonnevie 02 410 76 31
om uw project te bestuderen, een bezoek aan uw woning te organiseren en deel te nemen aan het project Isoprim

2011-10-05 11:12:18

Isoprim: een oplossing op maat

U bent eigenaar van uw woning en u wil isoleren? Of u vindt dat u te veel verwarmingsenergie verbruikt of te veel energie in het algemeen? ISOPRIM stelt u in staat om deze werken tegen een lage kostprijs te laten uitvoeren.

Hoe?

Door gebruik te maken van uw toekomstige besparingen op uw verbruik en deze te investeren in de isolatie van uw woning, uw dak, uw muren, de vloer enz.

Voorbeeld

Als u uw dak isoleert en de ventilatie van uw woning en het goede gebruik van uw verwarmingsinstallatie onder de knie hebt, kan u tot 10 euro/m2 besparen, hetzij 400 euro in totaal per jaar. Dankzij de premies en andere beschikbare voordelen, dankzij de lage kostprijs van de werken en een lening aan 0%, wordt de isolatie van uw woning in minder dan vier jaar terugbetaald en is ze in veel gevallen helemaal gratis.

Ons aanbod

Een studie van de huidige isolatie van de wanden van uw woning, om nadien zo goed mogelijk te kunnen investeren. Een gratis audit door Abea (Centre Urbain) of een mini-audit door Buurthuis Bonnevie.
Hulp bij de aanvraag van de premie voor renovatie, energie en cumuleerbare fiscale aftrek.
Begeleiding bij de aanvraag van een sociale lening (aan 0% intrest) bij Credal.
Opvragen van prijsoffertes bij het werkervaringsproject vzw Casablanco die voordelige tarieven aanbiedt voor woningen op het grondgebied van Molenbeek, in functie van uw gezinsinkomen. Wij zorgen voor het coördinatiepunt tussen de verschillende partners van dit project, om u de kortste weg naar de beste investering te wijzen en de verschillende stappen te vergemakkelijken.

Men zegge het voort

Eens de isolatiewerken klaar zijn, is het altijd boeiend om anderen over uw ervaringen te vertellen. Wij brengen nieuwe geïnteresseerde kandidaten graag in contact met eigenaars die hun huis reeds isoleerden. Het is een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen, mekaars verbruik te vergelijken en mekaar goede weetjes aan de hand te doen. Aan ons dus om te spelen!

Dit project wordt gesteund door:
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Leefmilieu Brussel en de Gemeente Molenbeek. Het wordt gecoördineerd door de vzw Buurthuis Bonnevie en de vzw Casablanco.
De partners zijn o.m.: Credal, ABEA (De Stadswinkel) en het OCMW van Molenbeek.

Contact:
Buurthuis Bonnevie : T 02 410 76 31
Casablanco T 0 527 57 75

2010-12-08 12:00:11

Infoavonden Isoprim

2 infosessies ISOPRIM
- Hoe isoleren?
- Bezoek aan een werf
- Vraag en antwoord
- Registratie van uw aanvraag

28 oktober 2010 van 17:30 tot 19:00 uur
in Bonnevie, De Geneffestraat 12

30 november 2010 van 16:30 to 19:00 uur
in de Fonderie, Ransfortstraat 27

Dankzij het project Isoprim (renovatiepremies, energiepremies van het gewest en van de gemeente, fiscale aftrek, een groene sociale lening…) kan u uw woning aan een heel voordelige prijs isoleren.

Het dak isoleren = tot 25% besparing op de verwarmingskost (*)
Het plafond van de kelder isoleren = tot 15% besparing op de verwarmingskost (*)
De buitenmuren isoleren = tot 25% besparing op de verwarmingskost (*)
Dubbel glas plaatsen = tot 20% besparing op de verwarmingskost (*)
De verluchting controleren = tot 15% besparing op de verwarmingskost (*)

(*) onder de juiste omstandigheden


Flyer Energiedag.pdf (1.48 MB)

2010-10-04 17:09:28

firstnext1 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33

Isoprim

Vele daken in de buurt zijn niet of slecht geïsoleerd. Dat is slecht voor het milieu, slecht voor de portemonnee van de bewoners, en slecht voor de leefkwaliteit. Vele bewoners komen er niet toe om hun dak te isoleren omdat ze geen goede aannemer vinden, omdat het ingewikkeld is om de premies aan te vragen, omdat het te veel kost...

Samen met Casablanco, Credal, het OCMW en Abea, en met de steun van het Brussels Gewest willen we daar iets aan veranderen. Het project Isoprim biedt een aanpak op maat aan: analyse van de woning, hulp bij de financiering van de werken, uitvoering van de werken, hulp bij het aanvragen van de premies, en zo voort.