Buurtfeest Arc-En-Ciel

CLTB nodigt al haar leden en sympathisanten uit op zaterdag 17 september voor het feest van de groep Arc-en-Ciel.
Op het programma:
14u: welkomstdrink – daarna doorlopend kinderanimatie, tentoonstelling over het project Arc-en-Ciel, barbecue
16u: multiculurele modeshow
18u: filmprojectie Arc of Justice, over de geschiedenis van de eerste Amerikaanse CLT’s
19u: concert van het Balkanensemble van MuziekPublique
Waar? Alphonse Vandenpeereboomstraat 22, 1080 Molenbeek (metro lijn 2/6, halte Ossegem – lijn 1/2/5/6, halte Beekkant)
Een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze werking en het project in de Vandepeereboomstraat, om je steun te betuigen en om nog eens fijn te feesten aan het einde van de zomer

2016-09-12 14:31:51

Een initiatie rond ecologische gestes voor de leden van Arc-En-Ciel

Op dinsdag 24 juni 2014 gaat alle aandacht naar energie-besparen, een vorming die enthousiast geleid wordt door de energie-adviseurs van Buurthuis Bonnevie, partner van het project Arc-en-Ciel.

Om het onderwerp te introduceren, maakten we gebruik van een World Café. Het principe is eenvoudig: de aanwezigen worden in drie groepen verdeeld, per groep wordt er een verslaggever aangeduid, terwijl de leden van de groep zich bij iedere vraag bij een andere groep aansluiten. Men kan zich uitdrukken zoals men wil. Het doel is immers brainstorming.

Drie groepen dus en drie vragen.

Wat betekent energie voor mij?
Wat houdt me tegen om thuis energie te besparen?
Met welke ingrepen die ik ken, zou ik dagelijks energie kunnen besparen?

Er kwamen een hoop ideeën naar boven. Iedereen droeg zijn steentje bij en vertelde de andere leden van ARc-en-Ciel wat hij deed om dagdagelijks energie te besparen en zijn energiefactuur te verminderen.

Wat opviel was dat veel energietips van de families zelf kwamen, terwijl de leden van Arc-en-Ciel aanvankelijk beweerden niet voldoende van het onderwerp af te weten.

Het energieluik, gedragen door Bonnevie, is onmisbaar in dit CLT-project. Het gaat hier immers om de toekomstige bewoners van een passief woning. Deze avond maakte duidelijk dat dat de leden van Arc-en-Ciel goed op weg zijn om de ecologische stappen te zetten die bij een bewoner van een passief woning passen. En wie weet, groeien ze op een dag uit tot energie-ambassadeur, zoals een aantal leden van Espoir indertijd deden.

2014-06-27 15:37:46

firstnext1 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33

Arc-En-Ciel

Arc-En-Ciel verenigt een 30-tal families die samen sparen voor hun nieuwe passief woning in de Vandepeereboomstraat, ze worden hierin begeleid door Buurthuis Bonnevie, Convivence, Ciré, Woningfonds en Community Landtrust Brussel (CLTB).