Rommelmarkt

Tijdens het Bonnevieparkfeest zal er ook dit jaar weer een rommelmarkt zijn in de Bonneviestraat.

Zaterdag 7 mei, van 13:00 tot 18:00 uur

Waarborg: 5 euro

Inschrijving verplicht
voor 29 april 2016
bij Buurthuis Bonnevie
Bonneviestraat 40
02 410 76 31
(geen verkoop van eten of drinken)

2016-04-27 16:35:11

Fotoreportage Bonneviefeest zaterdag 2 mei 2015

Fotoreportage Bonneviefeest zaterdag 2 mei 2015! Foto's genomen door Buurthuis Bonnevie, er zijn nog andere foto's die volgen!!

Het is droog gebleven en het was weer gezellig druk op het feest!

Veel dank aan alle partners voor het leuke feest!

Het partnershap van de Bonnevie-wijk nodigt u uit op het wijkfeest Bonnevie dat plaats vindt op zaterdag 2 mei 2015 van 13u tot 18u, in het Bonneviepark, de Geneffestraat en de Bonneviestraat.
Het geeft u de gelegenheid om de buurt op een andere manier te ontdekken. Er zijn verschillende activiteiten voorzien, zowel sportieve (circusinitiatie, panna soccer, zeep glijden, trotinettenparcours, …) als creatieve (recyclage knutselatelier, eigen schoonheidsproducten maken, bloemenmarkt, rommelmarkt...) Daarnaast zijn er ook leuke concerten met talenten uit de wijk en uit Brussel. En een heus terras met een bar en eetstandjes.

Partenariat-partnerschap:
Leefmilieu Brussel/Bruxelles Environnement - vzw Buurthuis Bonnevie Maison de Quartier - JES-AJM/VMJ- CLES - De Vaartkapoen - Cultuur in Molenbeek - Bibliothéque Francophone de Molenbeek-Baboes - BROM - Vier Winden School - Maison des cultures et de la cohésion sociale - Notre Coin de Quartier - Les scouts de Molenbeek -Dar Al Amal Foyer des jeunes-Circus zonder handen - Castellers bxl Foyer - Commune de Molenbeek Développement Durable et Propreté Publique - Fibres Bruxelloises Interactives

2015-05-05 18:56:45

VIDEO wijkfeest Bonnevie 2014

   [...]

Deze video werd gemaakt door de jongeren van het jeugdhuis VMJ in Molenbeek tijdens het wijkfeest Bonnevie op zaterdag 26 april 2014

2015-02-11 18:22:54

Bonneviefeest 26/04/2014: fotoverslag van fotograaf Kristof Vadino

Op het Bonneviefeest waren ook weer dit jaar veel bewoners aanwezig dankzij de samenwerking van talloze partnerorganisaties. Buurthuis Bonnevie heeft voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in de Bonneviestraat, die meteen een groot succes was.

Foto's gemaakt door fotograaf Kristof Vadino

- pré-zinneke
- podiumactiviteiten: breakdance, dansen met yamilé, zingen school Sainte-Ursule
- sport-en spelactiviteiten: sumo worstelen, zeepglijden, luchtkasteel springen, worst klimmen
- infostands met animatie, dit jaar met thema recyclage: computeratelier, repair café, muziekinstrumenten maken met recupmateriaal

Leefmilieu Brussel/Bruxelles environnement- Buurthuis Bonnevie Maison de quartier-JES straathoekwerk en JES Vorming-AJM/VMJ-Maks-CLES-Caleidoscoop-De Vaartkapoen- De Cultuurdienst- Bibliothéque Francophone de Molenbeek-Baboes-Vier Winden School - École Sainte Ursule - Baboes- Maison des cultures et de la cohésion sociale - Notre Coin de Quartier - Brom - Les scouts de Molenbeek - Repaire café de l'asbl solidarité et savoir.

2014-06-12 18:09:42

Bonneviefeest 26/04/ 2014: fotoverslag van Buurthuis Bonnevie

Op het Bonneviefeest waren ook weer dit jaar veel bewoners aanwezig dankzij de samenwerking van talloze partnerorganisaties. Op hetzelfde moment was het ook pré zinneke waarvan een paar groepen gepasseerd zijn langs het Bonneviepark en de Bonneviestraat.

Buurthuis Bonnevie heeft voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in de Bonneviestraat, die meteen een groot succes was.
Er was ook de jaarlijkse bloemenmarkt georganiseerd door buurthuis Bonnevie en haar vrijwilligers!
En de energiestand van buurthuis Bonnevie was ook aan haar 2de editie toe.

Foto's genomen door buurthuis Bonnevie

2014-06-12 16:59:05

firstnext12345 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33

Bonneviepark

Het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) schreef een participatieopdracht uit mbt de herinrichting van het Bonneviepark.

Dit participatieproces had vooral tot doel de speelzone her aan te leggen. Er werd reeds een lange participatieweg afgelegd in de geschiedenis van het Bonneviepark en dit leverde een dynamiek op rond het park. De opdracht waarvoor vzw Buurthuis Bonnevie werd weerhouden ism Kind en Samenleving luidt: ... de verwachtingen en noden van bewoners en toekomstige gebruikers zo goed mogelijk te evalueren, te komen tot een actieve deelname van alle leeftijdsklassen en te voorzien in een methodologie omtrent de acties die moeten worden opgezet om, bij de toekomstige gebruikers, een gevoel van toe-eigening aanzien van de nieuwe infrastructuur op te wekken.

Een tweede opdracht stelt het bureau Suède36 aan voor het ontwerpen van de speelzone.

Een vervolgopdracht voor Buurthuis Bonnevie op vraag van BIM ging van start in maart 2010.

Deze opdracht houdt in dat we de buurt informeren omtrent het verloop van de werken in het park, dat we op zoek gaan naar organisaties om animaties te voorzien tijdens het verloop van de werken.Evenals ateliers te organiseren rond het opstellen van een charter "samenleven in het park" ism de 2 partners actief in het Bonneviepark, Kicot (CLES) en BIM-animatoren.

En tenslotte het inhuldigingsfeest van de nieuwe speelzone in het Bonneviepark met zoveel mogelijk partners voor te bereiden en uit te werken.