firstnext123 )  prevlast

Reno en Visite: 1/3

16 october 2016

   [...]

40 jaar in de buurt en 20 jaar renovatieadvies... Na vier jaar samenwerking met de vzw Casablanco (een onderneming voor socio-professionele inschakeling) loopt ons project Isopold, gesubsidieerd door het wijkcontract 'Rond Leopold II', ten einde.

Reno-en-visite was een opsteek om enkele projecten van Isopold te tonen: isolatie van een achtergevel, van een dak, verfraaiing van een gevel. Tegelijk werd het duidelijk voor de bezoeker hoe moeilijk het soms is voor privé eigenaars om aan de steeds strengere wettelijke normen te voldoen, terwijl zij er toch voor moeten zorgen dat de Brusselse woningen gerenoveerd worden en er goede woningen op de markt komen.

Acht bewoners stelden hun woning open en deelden hun ervaringen met de bezoekers. We hopen van harte dat zij een voorbeeld zullen zijn voor de buurten dat dank zij hen de drempelvrees om te renoveren verdwijnt.

Tijd is een belangrijke factor. Een renovatie kan één jaar duren, maar evengoed tien jaar... Gemiddeld moet men rekenen op twee jaar en half. Het is vooral onze rol om mensen te helpen om de eerste stap te zetten om hun woning duurzaam en economisch te renoveren, eerder dan mensen te begeleiden die genoeg ervaring om zonder onze hulp verder te kunnen. Stof genoeg om de komende 40 jaar over na te denken.

Wij danken iedereen die ons steunde en op 16 oktober aanwezig was, onze collega's van Bon{fix}, Oxfam, de diensten Infrastructuur en Stedelijke Ontwikkeling, het Centre Communautaire Maritime, het Huis van Culturen en Sociale Samenhang, de dienst tegen Overlast, en zeker ook onze partner in dit project, de vzw Casablanco.

2016-12-21 13:18:21

12_Leerschool voor iedereen

Wie zich waagt aan een renovatie moet zich openstellen voor nieuwe ervaringen. Samen met vzw Casablanco leerden we hoe een schuin dak te isoleren door cellulosevlokken in te blazen. Dit huis werd een echte leerschool met z’n goede en minder goede leerlingen.

Jennartstraat 9
1080 Molenbeek

2016-10-04 12:10:26

11_Duurzaam wijkcontract Rond Leopold II

Binnenkort, een nieuw park voor de buurt. Uitleg over het project in de Mexicostraat 13-15, de ontwikkeling van een groene ruimte.

2016-10-04 12:08:03

10_Mexico 16

Kom in de Mexicostraat een renovatieavontuur ontdekken dat 10 jaar duurde. De eigenaar ontmoette een resem aan architecten, aannemers, sociaal verhuurkantoren en gemeentelijke en regionale diensten. Samen met een renovatieadviseur van Buurthuis Bonnevie ondernam ze de nodige stappen om orde in de chaos te brengen.

Mexicostraat 16
1080 Molenbeek

2016-10-04 12:04:50

09_Onze kiekjes

Vzw GSARA en het Gemeenschapscentrum Maritiem slaan de handen in elkaar, samen met de bewoners ontwikkelden ze een unieke kijk op hun wijk. Ontdek tijdens de fototentoonstelling ‘Onze Kiekjes’ de buurt door de ogen van haar bewoners.

2016-09-29 15:12:45

firstnext123 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33

Reno en Visite

De voorbije 4 jaar bundelden Buurthuis Bonnevie en vzw Casablanco, een bouwbedrijf voor socio-professionele inschakeling, hun krachten in het project ISOPOLD, onderdeel van het wijkcontract Rond Leopold II.

Deze wijkwandeling brengt u naar 8 bewoners die hun woning renoveerden in het kader van ISOPOLD. Hiervan werden 7 projecten door vzw Casablanco uitgevoerd. De bewoners verwelkomen u. Ze willen anderen motiveren hetzelfde te doen door hun ervaringen te delen.

Een huis renoveren is eerder een persoonlijke dan een technische uitdaging. Meestal kozen bewoners voor een verbouwing in verschillende fases. Voor hun eigen welzijn en dat van de wijk, overwonnen zij de angst voor een lange termijn verbintenis. Renoveren leert men al doende. Hierdoor ontwikkelt men zelfvertrouwen en het resultaat geeft veel voldoening.

Tijdens de wijkwandeling ontmoet u straatartiesten die u wegwijs maken. U kan binnen springen bij wijkverenigingen en partners van Buurthuis Bonnevie die duurzame woningrenovatie ondersteunen. Samen hebben we een gemeenschappelijk doel: de levenskwaliteit van de buurt verbeteren!